Ajax haalt de aanvoerder van Oranje O15 en zijn jongere broertjes weg bij PSV (2024)

Table of Contents
Steur Meer nieuws Meer sportnieuws
Ajax haalt de aanvoerder van Oranje O15 en zijn jongere broertjes weg bij PSV (1)

Laatste update:

Mohamed Allahjabou Abdalla ruilt de jeugdopleiding van PSV in voor die van Ajax, zo meldt Ajax Showtime en wordt bevestigd door Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad. De veertienjarige middenvelder sluit zich aan bij Ajax Onder 16. Ook twee jongere broertjes van Abdalla, Wail en Moeijed, ruilen Eindhoven in voor Amsterdam. Zij gaan spelen in respectievelijk de Onder 10 en Onder 13 van Ajax.

De oudste Abdalla is de aanvoerder van Oranje Onder 15 en speelde pas één seizoen bij PSV. Daarvoor speelde hij in de jeugdopleiding van FC Eindhoven. “Ajax wilde Abdalla toen ook graag hebben, maar het talent koos voor PSV. De reden destijds was de afstand.”

“Abdalla hoefde zodoende niet te verhuizen met zijn gezin of in te trekken bij een gastgezin”, schrijft Ajax Showtime. De familie verhuist nu richting Amsterdam, waardoor een eventueel gastgezin overbodig is.

Het artikel gaat verder onder de video

Meer video's

Abdalla kon bij PSV een profcontract tekenen, maar liet die aanbieding links liggen. “Bij Ajax tekent Abdalla in eerste instantie nog geen profcontract. Het sportieve plaatje heeft de doorslag gegeven voor de fysiek sterke middenvelder die zich afgelopen seizoen razendsnel heeft ontwikkeld. Abdalla speelt doorgaans als nummer 8”, klinkt het.

Steur

Zondag meldde hetzelfde Ajax Showtime dat Sean Steur juist de omgekeerde weg kan bewandelen en dicht bij een overstap naar PSV is. "Het talent geldt als één van de pareltjes binnen de jeugdopleiding van de Amsterdammers.”

Van een geklapte deal tussen Ajax en de zestienjarige Steur is echter geen sprake. De Amsterdammers zouden nog kans maken op een langer verblijf van de middenvelder, aldus Bram Bark van Ajax Showtime op X.

Steur maakt bij Ajax behoorlijk furore in de jeugdopleiding. Hij speelde zijn wedstrijden voornamelijk in het Onder 17-elftal van Ajax, waarmee onder meer de Future Cup werd gewonnen. In de finale van dat toernooi was Steur tevens trefzeker.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

AjaxPSV

Meer nieuws

Dilemma voor Slot: speler kwam in 6 jaar nog geen minuut in actie voor Liverpool18:4105.06.2024Ajax maakt precieze transfersom voor Francisco Conceição bekend 18:2205.06.20249Giovanni van Bronckhorst tekent voor twee jaar en hervat trainerscarrière18:1605.06.202418‘José Mourinho aast met Fenerbahçe op Heung-min Son en verdediger van Ajax’17:1005.06.202415Amin Younes tekent jaar na laatste officiële minuten bij nieuwe club16:5905.06.20241Hirving Lozano gaat PSV in de winterstop alweer verlaten voor nieuw avontuur15:3005.06.202431

1

2

Meer sportnieuws

Ajacied fan van Ramalho: 'Elke trainer zou blij met hem zijn' | SuperFans #3

AJAX SPECIAL | Siem de Jong - De touwtjes in handen

Reacties

herlev

3 juni 2024 om 15:02

"het sportieve plaatje heeft de doorslag gegeven".
Dat is goed om te lezen, na alle rotzooi afgelopen jaren in de jeugdopleiding, blijkt onder meer door Kroes de juiste weg te zijn ingeslagen.
En betekent dat dan ook dat het Steur echt om het geld te doen is????

Downwards

3 juni 2024 om 15:04

Ja, al is het dus met name de vader die dwars ligt. enerzijds logisch gevolg van de absurde jeugdcontracten die onder Overmars en daarna ook door Hamtstra en Huntelaar zijn uitgedeeld. Maar die klappen ontvang je nu eventjes.

Goed nieuws verder.

UltrAslanNL

3 juni 2024 om 15:25

Welke absurde contracten? Kan je dat wat verder toelichten?

Downwards

3 juni 2024 om 15:38

Een Bounida die zo'n 7 ton verdient bijv. Dit zorgt natuurlijk binnen de jeugd voor extreem scheve verhoudingen.
Zeker als je ook nog eens niet levert (bounida doet dit niet). Meer dan terecht dt Kroes en Beuker hiermee stoppen en een harde lijn trekken dat dit niet meer gaat gebeuren in Amsterdam. Alleen dat zorgt er deels voor dat talenten nu 'moeilijk' doen over het tekenen van een contract.

Die contracten gelden voor meer jongens die van buitenaf zijn gehaald, maar ook voor 'eigen' jongens Van Axel Dongen verdient zo'n 800.000 euro op jaarbasis.

Erfenis van Marcie Overmars, al vinden vele dat helaas niet leuk om te horen. Maar we moeten daarom nu even op de blaren zitten, er zullen wat talenten (grote talenten ook) vertrekken, maar overleven we uiteindelijk allemaal wel. Zulke salarissen aan jeugdspelers zijn voor geen enkele NL club vol te houden. Tenzij je zekerheid hebt van jaarlijks kwartfinale CL, maar dat bestaat niet

DNSDKR

3 juni 2024 om 18:45

Toch raar verhaal. Waarom zou je dan van Ajax naar PSV of Feyenoord willen, als die clubs dat hoge salaris ook niet betalen.

De ene gaat van Ajax naar PSV omwille van het sportieve plaatje en de ander bewandelt de omgekeerde weg omwille van het sportieve plaatje.
Wie heeft dan het beste sportieve plaatje?

toss

3 juni 2024 om 19:33

Het is maar net welk plan de club je voorhoudt. Blijft een gevoelskwestie (als het inderdaad niet om geld gaat).

Inti

3 juni 2024 om 15:09

De woonplaats lijkt meer de doorslag te hebben gegeven, als je het verhaal leest.

OnsBerry

3 juni 2024 om 15:14

Ligt er een beetje aan wat er eerst kwam, de verhuizing of de transfer naar Ajax. Ik las het artikel zo dat het hele gezin is verhuisd omdat de drie jongens in Amsterdam gaan voetballen.

Suc6Magnet

3 juni 2024 om 16:20

Ik las het artikel zo dat Ajax die oudste wilde hebben en dat de ouders gezegd hebben dat dat alleen gaat gebeuren als de jongere 2 ook een plekje bij Ajax krijgen. En nu dat voor ze geregeld is, is het gezin bereid om naar Amsterdam te verhuizen.

LW88

3 juni 2024 om 15:28

Wat een onzin om hier Kroes credits voor te geven. Bij het halen van talent is het perspectief nooit het probleem. Het perspectief bieden als ze 18-19 zijn en doorstromen naar de senioren daarentegen wel.

XAJAcfa

3 juni 2024 om 16:00

Steur gaat bijtekenen, deze week nog bevestiging als het meezit en anders tekent hij begin volgende week.

FrankLampard08

3 juni 2024 om 19:19

@XAJAcfa dat zou wel mooi zijn. Verweij van de telegraaf is weer aan het stoken bij Ajax (zie andere artikel op vz). En dan zou hij er (weer) helemaal naast zitten!

Suc6Magnet

3 juni 2024 om 16:16

Ja vooral het sportieve plaatje voor die in de onder 10 natuurlijk. Daar lag al een heel plan voor klaar in Amsterdam!

Udovic

3 juni 2024 om 15:05

Spelers die op die leeftijd al meer bezig zijn met contracten dan met groei en ontwikkeling, hebben grotere kans op niet slagen dan wel. Ze getuigen in ieder geval al van het hebben van een verkeerde mentaliteit.

Tipptopp

3 juni 2024 om 16:32

Wil jij mij even uitleggen wat jou post met dit artikel te maken heeft? Deze speler wijst namelijk een contract bij PSV af om zonder contract naar Amsterdam te verhuizen. Lijkt mij dat het hem op deze leeftijd dus niet om het geld gaat…

Udovic

3 juni 2024 om 16:45

Er zullen wellicht wel bepaalde toezeggingen zijn gedaan.

Tipptopp

3 juni 2024 om 17:45

Ja zo ken ik er nog wel wat. Ondanks dat er duidelijk aangegeven wordt dat hij geld laat liggen ga je hem toch negatief beoordelen op basis van een zelf verzonnen “wellicht”. Hoe zou jij reageren als jij op zo’n wijze door je partner, leidinggevende, de overheid of een rechter wordt beoordeeld. Pfff, sorry maar hier zit je gewoon fout. Is verder niet zo erg hoor maar erken gewoon dat jij in dit geval fout zat en dat deze jongen nu niet voor de korte termijn winst is gegaan. Hoe moeilijk kan dat zijn?

joekaa

3 juni 2024 om 16:40

Haha wat? Je doet of ze daar een dikke contract gaan krijgen. Terwijl ze juist daar aansluiten bij de jeugd zonder jeugdcontract, waar dit bij PSV wel zou zijn voor de oudste broer. Het is niet dat ze psv afwijzen voor een dikke contract bij city oid he...

Clarkkent2

3 juni 2024 om 15:06

Dit is toch helemaal niet goed voor het NLse voetbal? Elkaar een beetje afvangen met talenten.... Nederland zou zich moeten richten op hoe ze ervoor zorgen dat er weer absoluut aanvallend toptalent afgeleverd wordt. Want van 1984 tot 2014 hadden we die, maar de laatste 10 jaar is het allemaal subtop. Dat is geen toeval meer te noemen, of een keer een mindere generatie...

R.Baggi0.10

3 juni 2024 om 15:11

Destijds gingen er geloof ik ook nog niet zoveel jong talent zo vroeg naar t buitenland. Mij maakt het niet zoveel uit of t toekomstig aanvallend toptalent nou bij Ajax, Feyenoord of psv vandaan komt. Voornaamste lijkt me dat ze eerst vlieguren maken in onze ED net zoals: Kluivert, Van Nistelrooij en Bergkamp voor hen deden.

Primetime

3 juni 2024 om 20:25

@r.baggi0.10, bij PSV en Feyenoord voornamelijk juist verdedigers en middenvelders vertrokken naar het buitenland: van Aanholt, Bruma, Rekik, Ake, Maatsen bij de verdedigers. Pereira, Kongolo, Fernandes, Ebecilio bij de middenvelders. Buiten Chong en Zirkzee kan ik niet zo snel een aanvaller opnoemen.

OnsBerry

3 juni 2024 om 15:16

Maar als het sportieve plaatje bij Ajax blijkbaar beter is dan bij PSV, dan is het toch juist wel goed voor het Nederlandse voetbal dat hij daarheen gaat?

DNSDKR

3 juni 2024 om 18:51

Het is vooral belangrijk dat ze in Nederland doorbreken en vlieguren maken. Even los van clubvoorkeur is het niet zo belangrijk bij welke club dat is, zolang ze maar op topniveau worden opgeleid.

Rooiedraad

3 juni 2024 om 15:11

Ik las vandaag een artikel dat een vijftal jeugdspelers van Ajax zichzelf hebben aangeboden bij Feyenoord. Best een opmerkelijk bericht als dat waar is. Daarentegen is het ook onbekend of dit jongens zijn die bij de toptalenten behoren of de mindere spelers die hopen op een beter perspectief bij Feyenoord.

binny

3 juni 2024 om 15:27

Er gaat veel over en weer de laatste weken tussen de clubs, zo heeft iedereen spelers van eigen jeugd straks Ajax haalt de aanvoerder van Oranje O15 en zijn jongere broertjes weg bij PSV (41)

The Wolf

3 juni 2024 om 15:42

Het fijne is niet bekend maar met de reset van Ajax worden in de jeugd nú belangrijke stappen gezet.

Suc6Magnet

3 juni 2024 om 16:24

Behalve dan dat goede eigen jeugd op dit moment overstapt naar de concurrent.

HakimZiyach22

3 juni 2024 om 15:50

Echt een ratrace tussen de 3 topclubs volgens mij. Eigenlijk helemaal niet zo'n goede ontwikkeling. Laat zulke jongens gewoon in hun regio tot ze 18 zijn. De opleidingen zijn allemaal van een goed niveau, enkel op detailniveau zijn er wat verschillen. Ben zelf ook tegen buitenlandse transfers om die reden, dat schuurt tegen (goed betaalde) kinderhandel aan.

Er wordt vaak gewezen naar het herenakkoord, maar die definitie is echt anders dan veel mensen denken. Enkel de opleidingsvergoedingen zijn verdubbeld, maar nog steeds kunnen spelers de overstap maken als ze dat willen.

NJfromVOL

3 juni 2024 om 16:09

Aan de andere kant, moet je ze tegenhouden als ze de overstap willen maken? Bv moet je Lang destijds willen tegenhouden? Kan je dat überhaupt?

Wulmke

3 juni 2024 om 16:21

Als spelers zichzelf aanbieden is het wat mij betreft tas inpakken en wegwezen. Misschien ietwat kort door de bocht maar het zij zo.

Downwards

3 juni 2024 om 16:37

Nee, valt niet tegen te houden. Je kan natuurlijk mensen niet verplichten bij een vereniging te blijven als de daar niet willen zijn. En dit geval hebben die jongens ook nog geen contract dus zijn ze helemaal vrij om te gaan en staan waar ze willen

HakimZiyach22

3 juni 2024 om 17:05

Nee, onmogelijk. Daarvoor zijn entourages te machtig. Het is ook een persoonlijke visie, realistisch is het niet.

DNSDKR

3 juni 2024 om 18:55

Nou, als club zou ik wel invloed willen hebben op een gezond realisme. Wat beweegt een jeugdspeler?
Waarom zou je in de O15 verkassen?
Speeltijd in het eerste zit er komende jaren toch niet in. Hoe bind je spelers?

AFCA LKHN

3 juni 2024 om 17:07

Huis vinden zal met WoningNet geen cinicure worden. Of zijn deze externe factoren ook opgenomen in jeugd contracten. Belachelijk hoor. We hebben leraren en leraressen nodig met talent. Begrijp mij niet verkeerd, het is zo'n jochie gegund door maar een geheel gezin verkassen is echt too much!

Wusaa

3 juni 2024 om 17:39

Allemaal leuk dit soort berichten, maar stelt natuurlijk niks voor als ondertussen de kans heel groot is dat vijf talenten de deur uit lopen bij de jeugd van ajax. Deze zijn allemaal bij de concurrent aangeboden. Waar Jivayno Zinhagel concreet is. Helaas niks van te zien op de zone.....

Reageer

");newComment = newComment.concat("","");newComment = newComment.concat("","#");newComment = newComment.concat("",commentNumber);newComment = newComment.concat("","

");newComment = newComment.concat("", "

");newComment = newComment.concat("", commentText);newComment = newComment.concat("", "

Ajax haalt de aanvoerder van Oranje O15 en zijn jongere broertjes weg bij PSV (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Golda Nolan II

Last Updated:

Views: 5715

Rating: 4.8 / 5 (78 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Golda Nolan II

Birthday: 1998-05-14

Address: Suite 369 9754 Roberts Pines, West Benitaburgh, NM 69180-7958

Phone: +522993866487

Job: Sales Executive

Hobby: Worldbuilding, Shopping, Quilting, Cooking, Homebrewing, Leather crafting, Pet

Introduction: My name is Golda Nolan II, I am a thoughtful, clever, cute, jolly, brave, powerful, splendid person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.